dijous, 21 de juliol del 2011

Annie Rieu-Mias visita l'Espai Macià de les Borges Blanques











El periòdic Som Garrigues (10-23/06/2011) publica la visita que l'Annie Rieu-Mias va fer a l'Espai Macià de a primers de juny. L'Annie Rieu-Mias, és nascuda a Salau, a l'Arieja; ha dedicat la seua vida professional a la sociologia essent professora de la Universitat Le Mirailh de Toulouse. És neta del doctor Enric Mias Codina que, durant els anys 30 del segle passat, fou secretari del Sindicat de Metges de Catalunya i editor de la revista La Clínica. El febrer de 1939, Enric Mias va exiliar-se a França juntament amb les seues filles Joana i Josefina. Va morir el 1956 a l'exili, a la ciutat belga de Verviers.
El doctor Mias era germà de Pere Mias Codina que fou Conseller d'Agricultura de la Mancomunitat, Diputat al Parlament, Director General d'Agricultura, Conseller d'Agricultura i Economia, i sotssecretari del Ministeri de Treball. Després de la Guerra Civil, Enric Mias es va exiliar a Montpeller on va morir el 1941.
El documentalista de l'Espai Macià, Josep Segura, va lliurar a Annie Rieu-Mias, un llibre de geometria de l'Institut de Lliure Ensenyança, que havia pertangut al seu avi Enric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada